آخرین اخبار
۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۰
بازدید:۳۴۳
صد آنلاین | اشاره پوتین به تلفات ارتش اوکراین، ناتوانی اوکراینی‌ها در استفاده از تسلیحات غربی، عدم تمایل غرب به صلح، مخالفت آلمان با اعزام سرباز به اوکراین، اعتراف به نقش واشنگتن در آغاز مناقشه و نظر اوکراینی‌ها درباره زلنسکی، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.
کد خبر : ۹۰۵۹۰
 

به گزارش صد انلاین ، آژانس خبری بلومبرگ به نقل از "وانگ ایی"، وزیر امور خارجه چین گزارش داد که بیش از 20 کشور جهان از طرح پیشنهادی پکن برای حل و فصل مناقشه اوکراین حمایت کرده‌اند.

 

 

 

 

 

 

اظهارات رئیس دستگاه دیپلماسی چین چند روز پس از آن مشخص شد که این کشور اعلام کرد از شرکت در نشست آتی صلح درباره اوکراین در سوئیس صرفنظر کرده است. وانگ ایی یادآور شد که روسیه و اوکراین به طور جداگانه بر موثر بودن بسیاری از اصول پیشنهادی و راه حل سیاسی مناقشه که چین و برزیل در بیانیه مشترک ماه گذشته خود ارائه کردند، تاکید کرده‌اند.

وزیر خارجه چین افزود: تاکنون 26 کشور موافقت کرده‌اند به طرح مشترک چین و برزیل پیوسته یا راه هایی برای همگرایی با آن پیدا کنند. به گفته او، بیش از 40 کشور نیز این طرح را مثبت ارزیابی کردند.

در اواخر ماه مه بود که چین و برزیل پیشنهاد برگزاری کنفرانسی در مورد حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه اوکراین را دادند که جایگزینی برای نشست سران در سوئیس خواهد شد. به عقیده آنها، این کنفرانس باید توسط هر دو طرف روسی و اوکراینی "با مشارکت برابر آنها و امکان بحث عادلانه درباره همه پیشنهادات صلح" به رسمیت شناخته شود.

در این رابطه، ساویم داگدالن، یک عضو پارلمان آلمان از حزب BSW فاش کرده که طرح صلح پیشنهادی چین و برزیل برای اوکراین در متن یک تحقیقات پارلمانی در بوندستاگ مورد مطالعه قرار گرفته است.  علاوه بر این، این نماینده پارلمان از دولت آلمان خواست تا با توجه به دعوت نشدن روسیه به نشست سوئیس، نگرش خود نسبت به شرکت در این اجلاس که در 15 و 16 ژوئن برگزار می‌شود، را روشن کند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هشتصد و سی‌ و چهارمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

پوتین: تلفات نیروهای مسلح اوکراین تقریباً 50 هزار نفر در ماه است

رئیس جمهور روسیه شب گذشته در نشستی با سران خبرگزاری‌های جهانی در حاشیه مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ، اعلام کرد که بر اساس برآوردهای محافظه کارانه، نیروهای مسلح اوکراین ماهانه حدود 50 هزار نفر را از دست می‌دهند. به گفته او، تلفات اوکراین پنج برابر بیشتر از طرف روسی است که خسارتی غیرقابل جبران است.

پوتین افزود: بسیج انجام شده توسط مقامات کی‌یف فقط برای جبران این خسارت سنگین به ارتش است. علاوه بر این، در حال حاضر 6 هزار و 465 اسیر جنگی اوکراینی در روسیه و یک هزار 348 اسیر روسی در اوکراین وجود دارد.

 اوکراینی‌ها نمی توانند به طور مستقل از سلاح‌های غربی استفاده کنند

رئیس جمهور روسیه در این نشست خبری به این واقعیت اشاره کرد که نیروهای مسلح اوکراین نمی توانند به طور مستقل از سلاح های غربی استفاده کنند.

ولادیمیر پوتین توضیح داد: «برخی سلاح‌های دوربرد متعارف و سیستم پرتاب موشک چندگانه هستند که برای مدت طولانی است که از آن استفاده می‌شود. و البته، ارتش اوکراین قادر است این کار را به تنهایی انجام دهد، ولی در مورد سلاح های مدرن، با دقت بالا و دوربرد من قبلاً  هم در این مورد صحبت کرده‌ام. نیروهای مسلح اوکراین نمی توانند به طور مستقل هدفی را انتخاب کرده و آن را با تسلیحات بسیار دقیق غربی مورد حمله قرار دهند. اوکراینی‌ها از نظر فناوری صرفاً قادر به انجام این کار نیستند، زیرا این امر مستلزم شناسایی ماهواره‌ای، داشتن دانش پرواز و ورارد کردن این اطلاعات به سیستم موشکی است. این وظایف تحت نظارت مستشاران غربی، به عنوان مثال از ایالات متحده آمریکا و بریتانیا انجام می شود و روسیه در این زمینه هیچ توهمی ندارد.»

به گفته او، در طول نبرد در اوکراین، این مربیان غربی متحمل تلفاتی نیز شده‌اند، اما در غرب در مورد این واقعیت سکوت می‌کنند.

رئیس جمهور افزود: افشای وضعیتی که افسران آلمانی در مورد حمله به پل کریمه با موشک‌های تاروس بحث میکردند، حدس روسیه در مورد مشارکت پرسنل نظامی خارجی در  درگیریها در اوکراین را تأیید می‌کند. او تاکید کرد: روسیه در پاسخ به عرضه سلاح های هدایت شونده دقیق به اوکراین، سیستم های دفاع هوایی خود را بهبود خواهد بخشید.

کرملین محتوای مکاتبات پوتین و بایدن را فاش نخواهد کرد

دمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه شب گذشته به خبرنگاران گفت که جزئیات مربوط به تبادل نامه‌ای بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و جو بایدن که در آن رهبران دو کشور در مورد مناقشه اوکراین گفتگو کردند، فاش نخواهد شد.

پسکوف در پاسخ به این سوال که پیام‌ رد و بدل شده بین پوتین و بایدن چه بوده، گفت: «ما هرگز محتوای مکاتبات انجام شده در سطح سران کشورها را فاش نخواهیم کرد.»

رئیس جمهور روسیه شب گذشته در نشستی با سران خبرگزاری‌های جهان، خواستار عدم ممانعت از روند احتمالی صلح در اوکراین شد افزود: راه حل مسالمت آمیز مناقشه متوقف کردن تحویل سلاح های غربی به ارتش اوکراین است و او  صادقانه این مسئله را در نامه‌ای خطاب به جو بایدن بیان کرده است. 

لاوروف سازمان دهندگان کنفرانس در سوئیس به صلح تمایلی ندارند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه ابراز عقیده کرد که سازمان دهندگان کنفرانس  اوکراین در سوئیس به دنبال صلح نیستند. 

او عصر روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر خود به جمهوری چاد، گفت: کشورهای غربی سامانه‌های دوربرد را به اوکراین عرضه می‌کنند و علناً می‌گویند: «به هر هدفی در خاک روسیه حمله کنید» و همزمان کنفرانس صلح را تشکیل می دهند که حدود 10 روز دیگر در سوئیس برگزار خواهد شد. درک اینکه چگونه این دو اقدام با یکدیگر هماهنگ می شود بسیار دشوار است. آنچه مسلم است اینکه برگزار کنندگان این کنفرانس خواهان صلح در اوکراین نیستند.

به گفته لاوروف، آنچه در اوکراین اتفاق می افتد یادآور دوران استعمار است و در واقع غربی‌ها از این کشور برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند. 

پیستوریوس: آلمان هیچ برنامه‌ای برای اعزام سرباز به اوکراین ندارد

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که این کشور  قصد ندارد هیچ نیروی نظامی را به اوکراین بفرستد.

 رودیگر لوکاسن، معاون رئیس حزب آلترناتیو برای آلمان از وزیر دفاع پرسید که آیا دولت آلمان از سوی کشورهای اتحادیه اروپا در مورد برنامه‌هایی برای اعزام نیروی نظامی به اوکراین مطلع شده و آیا برلین قرار است سربازان خود را به منطقه عملیات ویژه بفرستد؟

پیستوریوس گفت: «پاسخ به سؤالات شما «خیر» و «خیر» است.

وزیر  دفاع در عین حال خواستار افزایش حمایت از اوکراین شد و تاکید کرد که شکست کمک ها برای دفاع اوکراین منجر به "عواقب مرگباری" خواهد شد.

هیل: درگیری در اوکراین بدون دخالت ایالات متحده هرگز اتفاق نمی‌افتاد

نشریه آمریکایی "هیل" ( The Hill ) روز گذشته در تحلیلی به این واقعیت اشاره کرد که بدون دخالت آمریکا، درگیری نظامی در اوکراین احتمالا هرگز رخ نداده بود.

در این مقاله آمده است: ایالات متحده به جای ادامه ارسال میلیاردها دلار کمک مالی و نظامی به اوکراین و صدور مجوز برای به حمله به عمق خاک روسیه، باید کاملاً در مشارکت خود در این مناقشه در منطقه شرق اروپا تجدید نظر کند. در واقع، بدون دخالت آمریکا، این درگیری کنونی احتمالا هرگز اتفاق نمی افتاد.

این نشریه یادآور شد که ایالات متحده از کودتای رخ داده در کی‌یف برای سرنگونی رئیس جمهور منتخب مردم اوکراین ویکتور یانوکوویچ در سال 2014 پس از آنکه او اعلام کرد به جای اتحادیه اروپا با روسیه توافق نامه اقتصادی امضا خواهد کرد، حمایت کرد و از همان زمان دخالت واشنگتن در روند رویدادها در این کشور آغاز شده و گسترش یافت.

نویسنده در پایان افزود: «ایالات متحده هر روز تلاش می کند جهان را کنترل کند. مداخله‌گری آمریکا منجر به مرگ غیرضروری، ویرانی، بی‌ثباتی ژئوپلیتیکی، افزایش دشمنی با غرب، هدر دادن دلارهای مالیات دهندگان و تضییع حقوق شهروندان آمریکایی شده است.»

25 درصد از اوکراینی‌های معتقدند زلنسکی به وعده‌های خود عمل نکرده 

یک چهارم از شرکت کنندگان در نظرسنجی موسسه بین المللی جامعه شناسی کی‌یف معتقدند که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور، به اندکی یا هیچ یک از وعده‌هایی که در طول مبارزات انتخاباتی سال 2019 داده بود، عمل نکرده است.

بر اساس نتایج این مطالعه، 25 درصد از پاسخ دهندگان بر این عقیده هستند که رهبر اوکراین به هیچ کدام از وعده‌هایش عمل نکرده، 49 درصد از آنها معتقدند که زلنسکی تنها به نیمی از آنها عمل کرده است. البته حدود 2 درصد گفتند که کلیه وعده‌ها اجرا شده است.

علاوه بر این، 50 درصد از اوکراینی‌های مورد بررسی، ناکامی‌های رئیس‌جمهور را به افراد ناصادق و فاسد در تیمش و 32 درصد به بی‌کفایتی اطرافیانش نسبت می‌دهند.

این مطالعه در نیمه دوم ماه می انجام شد و 1002 نفر از شهروندان بالای 18 سال در اوکراین در این نظرسنجی شرکت کردند.

سفیر اوکراین مولداوی را تهدید به بستن مرزهای دو کشور کرد

مارکو شوچینکو، سفیر اوکراین در مولداوی، مقامات کیشینیف را تهدید کرد که اگر یک حزب طرفدار روسیه به قدرت برسد، مرزهای دو کشور بسته خواهد شد.

وی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «به نظر من طبیعی است که انتظار داشته باشیم اگر دولتی در مولداوی به قدرت برسد که طرفدار مشارکت استراتژیک با روسیه باشد، گام طبیعی از سوی کی‌یف مسلماً آن خواهد بود که امنیت در تمام طول مرزهای مشترک را تقویت کند.»

شوچینکو معتقد است که ظاهراً این اقدام برای امنیت اوکراین ضروری است، زیرا به گفته وی، در صورت روی کار آمدن مخالفان در مولداوی، خرابکاران، سربازان مبدل روسی و مزدوران از مرز عبور خواهند کرد.

مشارکت بلغارستان در ماموریت آموزش نیروهای نظامی اوکراینی 

وزارت دفاع بلغارستان اعلام کرد که این کشور در ماموریت آموزشی اتحادیه اروپا شرکت خواهد کرد و نیروهای نظامی اوکراین را در خاک خود آموزش میدهد.

در این بیانیه آمده است: طبق تصمیم مجلس ملی، بلغارستان درخواستی برای شرکت در مأموریت آموزشی اتحادیه اروپا برای کمک به اوکراین ارائه کرده است. این آموزش در خاک جمهوری فدرال آلمان، جمهوری لهستان و سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا انجام می شود. به عنوان بخشی از این ماموریت، برنامه ریزی شده است که پزشکان نظامی در بلغارستان - تا 60 نفر در سال آموزش ببینند.

وزارت دفاع در عین حال اطمینان داد که بلغارستان نیروهای خود را به اوکراین اعزام نخواهد کرد. در بیانیه این وزارتخانه تاکید شده، چنین تصمیمی تنها می تواند توسط پارلمان بلغارستان اتخاذ شود و در آنجا نیز این موضوع هرگز در دستور کار قرار نگرفته است.

اشاره کرملین به دخالت آمریکا در روابط تجاری روسیه و چین 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که تهدیدهای ایالات متحده علیه چین به دلیل اینکه گویا پکن کالاهای دو منظوره را به مسکو می دهد، نامناسب و غیرقابل قبول است. 

روز قبل، جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا گفت که واشنگتن و متحدانش قصد دارند «جریان این قبیل محصولات از چین به روسیه را کاهش دهند». وی تاکید کرد که در طی تماس با نمایندگان دولت چین "بسیار واضح" به آنها گفته شده که ایالات متحده این وضعیت را تحمل نخواهد کرد و تحریم هایی را اعمال خواهد کرد.

دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه همچنین تاکید کرد که روسیه و چین کشورهای مستقلی هستند که روابط خود را بر اساس منافع ملی توسعه خواهند داد و این روابط علیه هیچ کشور نیست. پسکوف در پایان گفت: تنها هدف همکاری مسکو و پکن بهبود رفاه مردم دو کشور است.

وزیر خارجه سابق اتریش: دیپلماسی اروپایی دیگر مرده است

کارین کنایسل، وزیر امور خارجه سابق اتریش ابراز عقیده کرد که دیپلماسی اروپایی چندین سال پیش مرده است زیرا نمایندگان اتحادیه اروپا می خواهند مسائل را نه از طریق مذاکره، بلکه در میدان جنگ حل و فصل کنند.

او با اشاره به اینکه استعدادهای دیپلماتیک در برزیل، هند و پاکستان بسیار بیشتر از اروپاست، گفت: «دیپلماسی اروپایی در سال 2022 مرد. دیپلماسی دیگر وجود ندارد زیرا آنها (سیاستمداران اروپایی) می‌خواهند مسائل را در میدان جنگ حل کنند.»

کنایسل در عین حال، وزیر دفاع آلمان، بوریس پیستوریوس را به استفاده از لفاظی‌های دوران آلمان نازی متهم کرد هو هشدار داد: راهی که اروپا در پیش گرفته به جنگ منتهی خواهد شد.

وزیر خارجه اسبق اتریش افزود: متأسفانه اروپا اکنونی یک اروپای جنگ است. اکنون این دستور کار اروپاست. نمی توانم تلخی این وضعیت را پنهان کنم. من همیشه رویای اروپای کثرت گرایی، اروپای آزادی، قانون اساسی و هنر را در سر می پروراندم. ولی ظاهراً اروپا "روح خود را از دست داده" و این قاره مرده است.

4561/ی

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها